Меню сайту
Статистика
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
Охорона праціГромадський контроль за станом охорони праці в школі Положення про адміністративно – громадський контроль з охорони праці в школі ********************************************************************************************************************************************* Новий Санітарний регламент для шкіл почне діяти з 1 січня 2021 року Міністерство охорони здоров’я України розробило новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Документ набирає чинності з 1 січня 2021 року. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. «Міністерство охорони здоров’я навіть в період боротьби з COVID-19 приділяє значну увагу покращенню дитячого здоров’я. Саме для цього розроблений та зареєстрований в Міністерстві юстиції Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Наше з вами завдання – проконтролювати його виконання, а для власників і органів місцевого самоврядування – забезпечити його виконання. Адже здорові діти – це здорова нація», – наголосив Віктор Ляшко. Санітарний регламент передбачає наступне:
Серед іншого, у новому Санітарному регламенті змінено підходи до організації харчування. У школах дозволяється організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР. Також вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. «Регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям. Наприклад, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування та рекомендацій ВООЗ», – розповів Головний державний санітарний лікар України. Крім того, у Санітарному регламенті визначено Перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах та шкільних автоматах (чіпси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі та ін.). Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами. «Тепер у разі, якщо є довідка від сімейного лікаря чи педіатра про певні дієтичні потреби дитини, власник закладу зобов’язаний організувати окреме харчування з урахуванням рекомендацій лікаря», – пояснив Віктор Ляшко. |
Пошук
Календар
Друзі сайту
|